school vacatures contact schooltijden schoolvakanties ziek melden weekbrief bestuur medezeggenschapsraad klachtenregeling internet-info over het vrijeschool-onderwijs ouderbibliotheek vok het peuterhuis ouderkoor

VOK

Het VOK staat voor Vereniging Vrije Opvoedkunst. Wij zijn vijf ouders van (oud-) leerlingen van de Dordtse Vrije School.
 
Verbinden
Het heeft als doel om het vrijeschool-leven en de antroposofie uit te dragen naar de ouders en daarover met hen in gesprek te zijn. Dit doen we in overleg en in samenwerking met de leerkrachten. Met onze activiteiten willen we de ouders op een leuke manier kennis laten maken of een verdieping te laten maken met de grondgedachten van de Vrije School. Kortom, we willen een bijdrage leveren in de verbinding tussen het schoolleven van het kind en het leven thuis.
 
Wat we doen
Tijdens twee jaarfeesten zijn wij te vinden op het schoolplein. We zorgen voor koffie en thee en verkopen bij het Michaëlfeest en met Pinksteren kleine broodjes en zijn er mooie seizoentafel artikelen te koop. Dit schooljaar organiseren we lezingen over thema’s die gaan over de ontwikkeling van het kind en de antroposofie / vrijeschool-onderwijs.
Nieuw dit jaar is de workshop dag op 23 januari in samenwerking met het therapeuticum waar je kennis kunt maken met de bijzondere en fijne methoden, zienswijzen en inspiratie die de antroposofie en de Vrije School brengen.  Zo vlak voor Sinterklaas organiseren we de Advent(knutsel)middag voor kinderen (28 november). Even weg van de hectiek, in alle rust en concentratie, werken aan mooie creaties, lekker snoepen van zelfgemaakte pepernoten.

Helpende handen
Het VOK mag steevast rekenen op vele helpende handen! Gelukkig want iets als een Adventsmiddag of al die broodjes bakken, kunnen we niet alleen. Onze dank gaat uit naar de ouders die ons helpen en deelnemen aan onze activiteiten.
 
Zoekende?
Eerlijk is eerlijk, het is goed om te weten dat wij als VOK zoekende zijn naar de beste manier waarop wij ouders het beste kunnen bereiken. Om zo voor de ouders en onszelf leuke, inspirerende activiteiten te organiseren.Niet alleen omdat het kind hier op school een fijne tijd heeft, maar misschien ook wel voor de ouders om zelf te meer ontdekken en te groeien? We staan open voor reacties. Schroom dus niet om met tips, vragen of suggesties te komen!
Dat kan door ons even aan te spreken op het schoolplein of via de mail vokdordt@gmail.com


Landelijke Vereniging voor Vrije Opvoedkunst:
www.vrijeopvoedkunst.nl/
Dordtse Vrije School, Dubbelmondestraat 1, 3312 NB, Dordrecht, Telefoon: 078-6140106, E-mail: administratie@dordtsevrijeschool.nl